Ko smo mi

Adresa naše web-stranice je: https://www.bosnopis.ba. Kompletan sadržaj na stranici uključujući tekstove i fotografije je autorski i kao takav zabranjen za prenošenje na drugim medijima bez dozvole Bosnopisa u pisanoj formi.

Vijesti i slike

Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja, vijesti ili slike, bez pismene dozvole izdavača. Svi sadržaji koje objavljujemo na stranicama Bosnopis.ba zaštićeni su u skladu s odredbama Člana 3 Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Ukoliko sadržaj portala Bosnopis koristite bez pismenog odobrenja izdavača, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima BiH, te podliježete sankcijama. Za prenos sadržaja, fotografija, tekstova ili dijelova tekstova, obratite nam se putem e-maila [email protected]

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na stranicama Bosnopis.ba vrijeđa vaše osobno, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete zahtjevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom utvrđivanju istinitosti sadržaja žalbe.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.